Υλικά

merentopsomo-ilika

Για τη ζύμη:

500γρ. αλεύρι(3 κούπες)

60γρ. ζάχαρη (3 κουταλιές σούπας)

1 Φακελάκι μαγιά

1 Πρέζα αλάτι

180γρ. γάλα χλιαρό (3/4 κούπας)

80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (4 κουταλιές σούπας)

2 Αυγά

Ξύσμα πορτοκαλιού ή μια βανίλια

Για τη γέμιση του Μερεντόψωμου

1 Βαζάκι μερέντα ή Nutella

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.

Στο σκεύος που ζέστανες το γάλα βάζεις, το βούτυρο να μαλακώσει και τα αυγά και ανακαυεύεις.

Τώρα ρίχνεις το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα του αλευριού και ζυμώνεις 4-5 λεπτά.

Αυτό ήταν η ζύμη είναι έτοιμη! Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.

Οταν είναι έτοιμη αναποδογυρίζεις σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζεις σε 4 ίσα μέρη.

Σε μια λαδόκολλα παίρνεις το πρώτο κομμάτι της ζύμης και ανοίγεις σε κύκλο περίπου 25 εκατοστά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πιατέλα για να σε βοηθήσει με το σχήμα και να κόψεις ότι περισσεύει!